Aandacht voor: Stichting Byounique

9 jun , 2015

Wil je meedoen met onderstaande actie? Oude voetbalschoenen kan je inleveren bij Gerda Sikkema.

Hallo allemaal,

Ik ben Anita Tiggelaar en ik heb de stichting Byounique opgericht. Dit betekent ‘wees uniek’. Onze stichting begeleidt in het land Malawi, in Afrika, kinderen en jongeren die in hun buurt overlast veroorzaken of die in politiecellen of jeugdgevangenissen zitten.

Wij doen dit omdat de meeste kinderen en jongeren in Malawi in de problemen komen omdat ze heel arm zijn en omdat ze bij de politie en in de gevangenis heel slecht behandeld worden. Daardoor hebben ze zonder onze hulp eigenlijk geen kans op een goede toekomst. En dat mag natuurlijk niet, want kinderen hebben nog een heel leven voor zich.

En dus helpen wij die kinderen en dat doen we op verschillende manieren:

• We helpen kinderen in probleemwijken bijvoorbeeld door met de ouders te zorgen dat de kinderen weer naar school gaan;
  • We bezoeken kinderen in de politiecel en bellen de ouders zodat die hun kunnen komen helpen;
  • We begeleiden jongeren in de jeugdgevangenis door ze sociale vaardigheden te leren, door ze praktijkonderwijs te geven en door de ouders naar de gevangenis te brengen zodat ze eindelijk weer met elkaar kunnen praten;
  • We leren politiemensen en gevangenisbewakers hoe ze kinderen goed moeten behandelen en we controleren dat ze dit ook echt doen;
  • En we praten met mensen van de regering zodat ze zorgen dat de situatie van de kinderen verbetert, want dat is hun werk.

Wij zien dat alle kinderen die wij in Malawi helpen blij willen zijn en helemaal geen problemen willen maken. Ze hebben alleen onze hulp nodig om dit te kunnen. Daarom is ons werk zo belangrijk en willen wij dit nog heel lang blijven doen.

Voetbal is bijna de enige afleiding die ze hebben en het team traint hard om goed te worden. Het team mag, met strenge bewaking, af en toe buiten de gevangenis spelen. Voor hun zelfvertrouwen hebben wij ze al een mooi tenue kunnen geven, nu zijn we nog op zoek naar voetbalschoenen. Het team speelt nu op blote voeten en dat is niet fijn als je tegenstander wel schoenen aan heeft. Het team wint al heel vaak, maar we weten zeker dat ze met jullie schoenen nog veel beter spelen! De schoenen die jullie verzamelen delen we uit aan de jongeren in de jeugdgevangenis.

byounique

Als je meer wilt lezen over onze stichting, dan kan dat via onze website en via Facebook:

www.byounique.nl of Facebook

Groeten,

Anita en natuurlijk het voetbalteam in Malawi!!